Razmimoilaženja u SPS zbog vlade?

Predsedništvo SPS-a nije zauzelo jedinstven stav o tome da li bi koalicija okupljena oko socijalista trebalo da napravi vladu sa SNS-om, saznaje Press.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Sreda, 27.06.2012.

23:15

Default images

Izvori Press-a iz vrha SPS-a tvrde da su se stranački potpredsednici Milutin Mrkonjić i Dušan Bajatović založili da socijalisti ostanu u koaliciji sa DS-om.

Lider SPS-a Ivica Dačić, njegov zamenik Žarko Obradović, kao i potpredsednica partije Dijana Vukomanović nisu se izjašnjavali da li su za savez sa SNS-om ili DS-om, ali je, kako ističu sagovornici Pressa, bilo očigledno da su pre za vladu sa naprednjacima.

Dačić je, kako navode izvori Pressa, prepustio svom zameniku Žarku Obradoviću da predsedava sednicom.

Zamenik direktora „Srbijašuma" Igor Braunović podneo je juče ostavku na tu funkciju iz revolta zbog moguće odluke SPS-a da napravi vladu sa naprednjacima, saznaje Press.

On je je kadar SPS-a i zet Ivice Dačića, piše ovaj list.

Braunović je bio jedan od ključnih pregovarača socijalista prilikom formiranja vlade SPS-a i DS-a pre četiri godine.

Kako navode izvori na koje se poziva Press, nisu isključeni još neki potresi u SPS-u kada definitivno okrenu leđa demokratama i naprave vladu sa SNS-om.

Đukić Dejanović: Emotivna i etička dilema

Potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović rekla je za Radio B92 da će konačnu odluku o tome s kime će socijalisti ući u Vladu doneti stranački organi, dodajući da su pred njenom strankom velike "emotivne i etičke" dileme.

"Kao što je poznato mi smo dali ovlašćenje predsedniku stranke Ivici Dačiću da vodi pregovore s Demokratskom strankom, a za slučaj da se ne napravi definitivni dogovor oko forimranja vlade i ostalim mogućim subjektima oko formiranja vlade, u međuvremenu, dobio je Ivica ponudu da sam bude kandidat za mandatara, da pokuša on da formira vladu", kazala je ona.

"To su dve neke opcije o kojima će se oglasiti naši organi, pre svega Predsedništvo i predlog će podneti Glavnom odboru koji će se izjasniti. Predsedništvo još nije zakazano, jer da jeste ja bih bila obaveštena da je planirano za danas ili sutra", dodala je Đukić Dejanovićeva.

"Nisu to samo dileme prema Demokratskoj stranci i Borisu Tadiću, već, pre svega, prema grđanima Srbije", zaključila je ona.

A šta će reći PUPS?

Kako pišu Novosti, u Dačićevoj koaliciji, iako uvek zajednički prelamaju odluke, često insistiraju na političkoj samostalnosti. Naročito u PUPS-u.

"Donosimo odluke u skladu sa svojim stranačkim programom. Naravno, konsultujemo se sa koalicionim partnerima sa kojima smo nastupili na izborima", rekao je tom listu Jovan Krkobabić, lider PUPS.

S druge strane, Dragan Marković Palma ističe da će svaka odluka biti jedinstvena jer ni do sada nisu pravili greške

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: