"Jedan uslov za dogovor opozicije - nema saradnje sa SNS"

Uslov za politički dogovor opozicije jeste da sve stranke budu protiv saradnje sa SNS na svim nivoima vlasti, navodi Konstantin Samofalov iz SDS.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

18:02

"SDS je potpuno jasna i protiv saradnje sa SNS na svim nivoima vlasti. To je bio i ostao naš uslov i princip za politički dogovor opozicije", rekao je član Predsedništva Socijaldemokratske stranke agenciji Beta.

Samofalov je to izjavio na pitanje kako komentariše odluku Pokreta slobodnih građana da prekida planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ranije je rekao da će DS dostaviti svoj predlog ustavnih promena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a stranka je saopštila da se promene odnose na pravosuđe i ni na šta drugo.

Samofalov je rekao da se SDS protivi izdvajanju kosovskog pitanja i pitanja promene Ustava iz najšire političke rasprave o stanju demokratije i države u Srbiji.

On je ocenio da to samo koristi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "da se lažno predstavlja kao demokratski lider koji tobože otvara raspravu o najvažnijim socijalnim i političkim pitanjima, a u stvari guši i političke slobode i perspektivu svakog ozbiljnog dijaloga u društvu".

Samofalov je dodao da je suštinsko pitanje izbornih uslova i elementarnh političkih prava i sloboda, "jer u uslovima suspendovanih sloboda, nema ni slobodnog i delotvornog dijaloga o bilo kom pitanju, već samo i uvek iznova, brutalne naprednjačko radikalske manipulacije koja Srbiju i region direktno vodi na stranputicu, a građane do lošijeg života".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: