Josipović ne vidi Zorana Milanovića na Pantovčaku

Bivšem predsedniku aktuelne opozicione SDP Zoranu Milanoviću bi bilo bolje da se na narednim izborima kandiduje za Evropski parlament.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.08.2017.

12:09

Josipović ne vidi Zorana Milanovića na Pantovčaku

smatra bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović.

Josipović nekadašnjem stranačkom kolege ne daje neke šanse u borbi za Pantovčak, sedište predsednika te države.

"Nisam siguran da Zoran Milanović može da uspe na predsedničkim izborima, između ostalog i zbog odnosa prema predsedničkoj funkciji“, rekao je Josipović ne želeći pritom,kaže, da osporava njegove mogućnosti.

Ipak, smatra da ako Milanović već uđe u neku trku, mnogo više šansi ima za ulazak u Evropski parlament.

Josipović je za zagrebačku N1 tv komentarisao stanje u vladajućoj HDZ rekavši da ta stranka, kao I SDP, ima svoje probleme uglavnom, kako kaže, s desnim krilom.

Uz podsećanje da je iz stranke otišao bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, Josipović ne isključuje mogućnost novih odliva.

"Smatram to prirodnim procesom pa možda i delom teatra. HDZ se našao u situaciji da mora da obezbedi novu parlamentarnu većinu", rekao je Josipović, koji smatra da u HDZ-u, uprkos pokušajima amputacije desnog krila, ima i "desnijih i tvrđih" nego što je Hasabegović.

Plenkovića je, podseća, napustio i njegov donedavni najbliži saradnik, Davor Ivo Štir.

Josipović smatra da je on to učinio sa perspektivom da postane novi predsednik HDZ-a što je, kako kaže, legitimno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: