Napomena Jevrejima u hotelu: "Kupajte se pre bazena" FOTO

Vlasnica jednog švajcarskog hotela optuženi su antisemitizam zbog apelovanja na Jevreje da se okupaju pre i posle kupanja u bazenu.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

09:36

Napomena Jevrejima u hotelu:
Foto: Thinkstock

Vlasnica priznaje da je koristio “pogrešne reči“.

“Našim gostima Jevrejima... Molimo vas istuširajte se pre bazena i posle plivanja. Ako prekršite pravilo, primoran sam da zatvorim bazen za vas“, napisala je Rut Toman, vlasnica hotela u Arosi, u Švajcarskoj.

Vest o ovome najpre se proširila u izraelskim medijima, nakon što je jedan muškarac naveo da su on i njegova porodica “šokirani“.

Međutim, napomena za bazen nije jedina upućena Jevrejima u hotelu.

“Za naše goste Jevreje: Dozvoljen vam je pristup frižideru samo od 10 do 11 časova i od 16:30 do 17:30 sati“, piše na drugoj napomeni.

Vlasnica je navela da je napomena za bazen upućena Jevrejima “jer su neki gosti plivali u odeći, u majicama, a nisu se istuširali“.

Što se tiče napomene o frižideru, vlasnica kaže da su frižideri u sobama mali i da Jevreji koji donose hranu smeju mlao da ostave deo u glavnom hotelskom, ali “da ne mogu stalno da odu do njega“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: