U Evropskom parlamentu eksplodiralo pismo-petarda

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2004.

13:18

Default images
Pismo s neznatnom količinom eksploziva je u ponedeljak eksplodiralo u Evropskom parlamentu u Briselu, ali eksplozija nije izazvala nikakvu štetu, niti je bilo povređenih, zvanično je saopšteno u sedištu Evropske unije. Kako su agenciji Beta rekli zvaničnici Evropskog parlamenta i Saveta ministara EU, prilikom otvaranja pošte upućene pre novogodišnjih praznika, aktivirano je "pismo-bomba", u suštini jedna petarda u koverti upućenoj na ime šefa grupe demohrišćana i konzervativaca u EP, Hansa-Gerta Peteringa, koji lično uopšte nije bio u dodiru s tom pošiljkom. Pismo je otvorila jedna Peteringova saradnica, ali je eksplozija bila sasvim slaba, tako da je ona ostala nepovređena i jedino je "doživela šok i pretrpela veliki strah".

Pre novogodišnje-božićnih praznika su pisma-bombe upućene i predsedniku Evropske komisije, Romanu Prodiju, i guverneru Evropske centralne banke, Žan-Klodu Trišeu. Prodi i Triše su ostali nepovređeni, mada su pisma, koje su otvorili za to zaduženi službenici, takođe ekpsplodirala, ne izazvavši ni povrede, ni veću štetu. U izvorima Evropske unije je Beti rečeno da iza ovog talasa upućivanja "pisama-petardi" visokim zvaničnima EU, po svim informacijama stoje "ekstremističke, anarhističke" italijanske i španske grupice, koje su protivnici Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: