Stefanović: Ne u reke i jezera nepripremljeni

Ministar Nebojša Stefanović ocenio je da su pripadnici policije u potpunosti spremni i osposobljeni da pruže svu pomoć u predstojećoj kupališnoj sezoni.

Izvor: Beta

Nedelja, 25.06.2017.

14:25

Stefanović: Ne u reke i jezera nepripremljeni
Foto: Screenshot

Osim toga, on apeluje na građane da ne ulaze u reke i jezera nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola.

Nakon što je prisustvovao vežbi pripadnika MUP-a Srbije na Adi ciganliji u Beogradu, Stefanović je ocenio da su policajci pokazali da su obučeni i opremljeni da pruže svaku vrstu pomoći kupačima, ali da je veoma važno da se i građani ponašaju odgovorno i ne preuzimaju nikakav nepotreban rizik, poput naglog ulaska u vodu bez prethodne pripreme ili konzumiranja alkohola i preteranog izlaganja suncu.

Stefanović je najavio da će MUP u narednom periodu sprovoditi i informativne kampanje koje će za cilj imati da se građani informišu o svim mogućim izazovima sa kojima mogu da se suoče na vodama, sa posebnim akcentom na opasnosti od alkohola koji je, prema statistikama, jedan od glavnih uzročnika problema kada su u pitanju kupači.

Informativne kampanje biće sprovedene i u školama jer iskustvo ukazuje da je upravo sa tim delom populacije neophodno posebno raditi.

Na Adi ciganliji održana je vežba spasavanja na vodama u okviru koje su ronioci Žandarmerije, pripadnici Beogradske brigade policije, konjanici, sanitetski tim i pripadnici vatrogasno-spasilačkih snaga pokazali svoju spremnost da reaguju u slučaju ugrožavanja bezbednosti građana.

Okupljeni građani, dan uoči početka kupališne sezone, imali su prilike da vide tri scenarija reagovanja policijskih snaga u slučajevima u kojima su kupači imali problema u vodi jer su na kupanje ušli nepripremljeni, zatim zbog toga što su u vodu ušli pod dejstvom alkohola i u slučaju eksplozije do koje je došlo zbog problema sa motorom na čamcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: