Makron razmišlja o sednici parlamenta u Versaju

Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra da sazove parlament u palati u Versaju kako bi se obratio izaslanicima i senatorima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.06.2017.

13:46

Makron razmišlja o sednici parlamenta u Versaju
Foto: Thinkstock

Portparol vlade Kristof Kastaner je za francusku LCI televiziju kazao da ne može ni da potvrdi ni da demantuje da je 3. jul datum kada bi oba doma parlamenta mogla da budu sazvana u Versaju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, francuski izaslanici se obično sastaju u Narodnoj Skupštini u Parizu, a francuski senatori u Senatu, takođe u Parizu.

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, osvojivši 350 od ukupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini.

Pre toga Makron je postao najmlađi predsednik u istoriji Francuske ubedljivo pobedivši kandidatkinju Nacionalnog fronta Marin le Pen.

Pročitajte još: Talas ostavki francuskih ministara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: