Vučić i Dačić čestitali Ramazanski bajram

Predsednik Aleksandar Vučić i vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić čestitali su svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.06.2017.

13:14

Vučić i Dačić čestitali Ramazanski bajram
Ilustracija: GettyImages

"Nekа se rаdost prаznikа useli u srcа svih nаs i nekа nаs ispuni međusobnim mirom, ljubаvlju i tolerаncijom", navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Osim toga, Vučić je Ramazanski bajram čestitao i Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, kao i predsedniku Mesihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću.

Vučić je izrazio želju da zаjedničkim rаdom i pregаlаštvom nаprаvimo bolju Srbiju.

"Bajram šerif mubarek olsun", napisao je predsednik Srbije.

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim gradjanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da vam čestitam Ramazanski bajram sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Neka nas predstojeći dani slavlja podsete da samo zajedno možemo naći snage i razumevanja u rešavanju izazova koji su pred našom zajednicom i državom", navodi se u čestitki šefa diplomatije.

Dačić je izrazio želju da se u narednom periodu gradi zajednica i društvo oslobodjeno predrasuda, koje poštuje i raduje se različitostima, navodeći da je poznavanje i poštovanje različitosti ono što nas oplemenjuje i čini snažnim.

"Neka nam predstojeći praznični dani svima donesu zdravlje, radost, porodičnu sreću, ali i mudrost da zajedno odgovorima na izazove našeg vremena", napisao je Dačić.

Muslimani slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. Ramazanski bajram obeležava kraj posta, i slede dani veselja - dani Bajrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: