Pauza u investiranju

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

17:02

Default images
Direktor Centra za aukcijsku privatizaciju Andrija Popov izjavio je da je smanjeno interesovanje kupaca za firme koje se prodaju na aukcijama do kraja meseca. Popov tvrdi da je reč o kratkotrajnom šoku na tržištu, do kog je došlo posle atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića. "Manji je broj prijavljenih na aukcijama, ali ne očekujem da će to biti trajnog karaktera. Očekujem povratak na normalu već u aprilu", rekao je on.

Atentat na Đinđića i uvođenje vanrednog stanja pomutili su i planove stranih investitora. Oni kažu da ne odustaju od ulaganja u Srbiju, ali da žele da prvo analiziraju rezultate vanrednog stanja. Direktor Vladine Agencije za strana ulaganja Dušan Živković kaže da je to očekivana reakcija, jer su investitori po prirodi veoma obazrivi. On računa na investicion zastoj od 2-3 meseca, a zatim nastavak interesovanja stranaca za ulaganje u domaću privredu. Dušan Živković je u emisiji “Kažiprst” potvrdio da je Agencija kontaktirala i investitore u srpsku privredu. On kaže da oni nisu uplašeni za sudbinu ulaganja, ali dodaje da su iznenađeni brojem lica koja su umešana u organizovan kriminal. "Oni su iznenađeni načinom organizacije tih ljudi, činjenicom da postoje privatni zatvori i imaju drugačiju sliku zemlje kada vide da je taj fenomen rasprostranjeniji nego što se njima činilo", rekao je on.

Za ovu godinu planirane su strane investicije od oko milijardu evra. Živković kaže da pauza u investiranju, koju je nagovestio, neće bitno uticati na obim planiranih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: