Tigan napušta Fulam na kraju sezone

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

16:27

Default images
Uprava londonskog fudbalskog prvoligaša Fulama obavestila je danas trenera ekipe Žana Tigana da mu neće produžiti ugovor, koji ističe krajem ove sezone.

Predsednik Fulama Mohamed El Fajed poručio je u pismu da će bez posla ostati i njegovi pomoćnici, jer čelnici kluba nisu zadovoljni rezultatima.

"Naš trenutni plasman u prvenstvu, kao što je to bio slučaj i prošle godine, ne pruža nam razloga za zadovoljstvo. Posebno kada se uzme u obzir sredstva koja smo uložili za dovodjenje igrača. Mislim da ćete se i vi složiti da nema mnogo razloga zbog kojih bismo bili ponosni", napisao je El Fajed u pismu koje je poslao treneru.

Uprava je objasnila da će Tigana voditi Fulam u preostalih sedam utakmica, do kraja sezone, ali i da je već počela da traži novog trenera. Glavni kandidat u engleskim kladionicama za preuzimanje Fulama je bivši trener Lidsa Dejvid O’Liri.  

Fulam se trenutno nalazi na 13. mestu u Premijer ligi i od zone ispadanja deli ga osam bodova. Bivši francuski reprezentativac Žan Tigana preuzeo je londonski klub 2000. godine, dok je još bio u Drugoj ligi. U prvoj sezoni, uspeo je da uvede ekipu u viši rang, a onda su sledeće godine i pored mnogobrojnih pojačanja završili takmičenje na 13. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: