Živković: Postoje validni dokazi

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

16:14

Default images

Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u sredu da protiv svih lica koja su osumnjičena za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i zadržana u pritvoru postoje policijski dokazi koji će biti validni na sudu. Govoreći o dilemama u javnosti zašto se čekalo da Đinđić bude ubijen da bi se krenulo u obračun s kriminalom, Živković je rekao da nije bilo čekanja. Đinđić je ubijen zato što je dan pre ubistva bila upotpunjena slika o osumnjičenoj kriminalnoj grupi i to izjavom zaštićenog svedoka koju je dao specijalnom tužiocu, rekao je Živković. "Uhapšeno je nekoliko pripadnika policije i Bezbednosno-informativne agencije i već sada je jasno da su oni bili povezani, a neki i direktni učesnici u radu te kriminalne grupe i u atentatu. O tome kakva je krivica policije, BIA i drugih faktora u vezi sa ubistvom Đinđića, biće formirana državna komisija koja će do detalja utvrditi eventualnu krivicu policije, BIA ili drugih faktora i tu neće biti milosti ili tajnosti, to će biti objavljeno", rekao je Živković.

Govoreći o Jedinici za specijalne operacije, rasformiranoj u utorak uveče, Živković je rekao da nema informaciju da se u centru u Kuli desilo bilo šta neobično. Prema njegovim rečima, JSO je raspušten bez incidenata,  a "priča o 'crvenim beretkama' je završena". "Ako su neki pojedinci umešani u ubistvo Đinđića, ili bilo koju drugu kriminalnu radnju, biće im suđeno po zakonu, a ako nisu biće raspoređeni u druge jedinice MUP Srbije. Ako me pitate zašto nije ukinuta ranije, jedan deo odgovora je taj da je JSO do potpune stabilizacije Žandarmerije bila potrebna kao rezerva u eventualnim terorističkim situacijama, a posle toga je postojala latentna opasnost da bi njihovo rasformiranje dovelo do incidenata koji bi doveli do ugrožavanja stabilnosti države", rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: