Interpol u Zagrebu izvršio provere nekih informacija

Izvor: B92

Subota, 15.03.2003.

20:28

Default images

Izvori MUP Hrvatske potvrdili su za zagrebački "Jutarnji list" da su tri dana pre atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića iz Hrvatske u Srbiju prešle tri osobe za koje postoje jake indicije koje ih dovode u vezu sa atentatom. "Jutarnji list" navodi da su trojica muškaraca hrvatski državljani i povezuje ih sa Crvenim beretkama. Jedan od trojice, prema navodima hrvatskog MUP, ubrzo se vratio u Hrvatsku, a drugoj dvojici gubi se svaki trag. Prema pisanju zagrebačkog lista, policija veruje da je reč o posebno obučenim pripadnicima Legije stranaca. List navodi da je odmah posle ubistva Zorana Đinđića beogradska kancelarija Interpola kontaktirala zagrebačku kancelariju i zatražila proveru trojice hrvatskih državljana. Portparol MUP-a Hrvatske Zinka Bardić potvrdila je za TV B92 da su provere izvršene, ali nije želela da precizira da li su tim proverama obuhvaćena i pomenuta trojica hrvatskih državljana: "Odmah nakon potvrde o ubojstvu srbijanskog premijera Đinđića, Interpol Zagreb je ponudio svu svoju pomoć Interpolu Beograd. Kao što je poznato, srbijanska policija i hrvatska policija imaju bilateralni sporazum o suradnji. Ono što još jedino mogu reći to je da je Interpol Beograd tražio određene provjere i određenu pomoć koju je hrvatska policija odradila, još se neke provjere vrše, i vratila ih srbijanskim kolegama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: