Vujanović raspisuje predsedničke izbore za 11. maj?

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2003.

11:15

Default images

Predsednik Skupštine Crne Gore Filip Vujanović raspisaće u ponedeljak predsedničke izbore za 11. maj, saopšteno je agenciji SRNA u izvorima bliskim Vujanovićevom kabinetu. Takvu mogućnost je najavio i sam Vujanović u subotu prilikom posete Herceg -Novom, ali nije precizirao datum održavanja predsedničkih izbora. "Vjerujem da ću u ponedeljak raspisati predsjedničke izbore u Crnoj Gori, poštujući dinamiku koja će obezbijediti najkraći rok od dana raspisivanja", rekao je Vujanović novinarima.Prema novom zakonu o izboru predsjednika Republike, ukinut je cenzus da na izbore mora izaći 50 odsto od ukupnog broja upisanih u centralni birački spisak, tako da bojkot izbora, koji je u decemburu i februaru organizovala crnogorska opozicija, gubi svaki smisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: