"Garantovati mandate manjina u vojvođanskoj skupštini"

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2003.

10:32

Default images
Pokrajinski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine dr Tamaš Korhec izjavio je u intervjuu listu Mađar so da je Savez vojvođanskih Mađara spreman da se, pod određenim uslovima, odrekne ideje o dvodomoj Skupštini Vojvodine u Osnovnom zakonu Vojvodine. U slučaju da se parlamentarna većina opredeli za jednodomu skupštinu, SVM će zahtevati da nacionalne manjine dobiju garantovane mandate u parlamentu – kazao je Korhec, pojašnjavajući da u tom slučaju zastupljenost manjina u skupštini ne bi zavisila samo od izbornih rezultata. "Najverovatnije ćemo istrajati i u tome da se bez podrške manjinskih poslanika ne mogu donositi odluke koje se tiču manjina" - dodao je on, precizirajući da to znači da bez manjinskih poslanika većina ne bi mogla da donosi odluke o onome što dotiče identitet manjina, kao što je, recimo,  ukidanje manjinskih škola ili kulturnih ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: