Bugarska dobija garancije u slučaju rata

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2003.

20:56

Default images

Bugarska će dobiti garancije za svoju nacionalnu bezbednost ukoliko se zarati u Iraku, izjavio je u utorak bugarski premijer Simeon Sakskoburgotski posle sastanka sa američkim predsednikom Džordžom Bušom u Vašingtonu, javlja državna agencija BTA. Nakon razgovora u Beloj kući, Sakskoburgotski je rekao da Bugarska neće dobiti garancije "kao zemlje članice NATO, nego i dodatne". Bugarski premier je izjavio da je sa Bušom razmotrio iračku krizu i da je razmenio mišljenja o novoj rezoluciji koju su SAD, Velika Britanija i Španija sinoć prosledili Savetu bezbednosti UN. On je dodao da "predstoji da se razmotri i odredi" bugarski stav prema novoj rezoluciji.

"Pokušavamo da učinimo sve što je u našoj moći u okviru Saveta bezbednosti i mislim da još uvek većina ljudi smatra da problem iračke krize treba rešiti posredstvom UN", rekao je novinarim bugarski premijer. Nekoliko sati pre sastanka Sakskoburgotskog i Buša, bugarski predsednik Georgi Parvanov izjavio je da ne treba žuriti sa reakcijima na nacrt rezolucije i dodao da su "glasine o bugarskoj podršci (rezoluciji) verovatno preterane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: