Šarinić: Optužnica protiv Miloševića je tanka

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2003.

19:45

Default images

Bivši šef kabineta nekadašnjeg hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, Hrvoje Šarinić izjavio je u utorak da je sa haškim istražiteljima razgovarao o događajima do 1995. godine, uključujući i akcije "Bljesak" i "Oluja". Šarinić je drugi dan zaredom, u Kancelariji Haškog tribunala u Zagrebu odgovarao na pitanja istražitelja u vezi sa optužnicom protiv bivšeg jugoslavenskog predsednika Slobodana Miloševića. Međutim, kako je rekao, "o nekim drugim delikatnim stvarima, u koje on lično nije bio umešan, kao što je Medački džep, nije bilo govora". Šarinić se osvrnuo i na aktuelni tok suđenja Miloševiću, ocenjujući da su dokazi tužilaštva protiv bivšeg predsednika SRJ "tanki". "Imam utisak da su (tužioci) u pomalo delikatnoj situaciji što se tiče procesa protiv Miloševića... Meni se čini da su malo tanki", ocenio je Šarinić i dodao da o tome svedoči i ponašanje nekih svedoka optužnice koji su se u toku ispitivanja u Hagu, kako je rekao, "okrenuli" i postali svedoci Miloševićeve obrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: