Mateus ne odustaje od tužbe protiv Bajerna

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.02.2003.

17:24

Default images

Trener fudbalera beogradskog Partizana i nekadašnja zvezda nemačkog fudbala Lotar Mateus nema nameru da odustane od tužbe protiv svog bivšeg kluba Bajerna iz Minhena, saopšteno je u četvrtak u Nemačkoj.

Sudskim putem Mateus želi da izdejstvuje da mu Bajern, prema navodima kluba, plati još oko pola miliona evra, koliko mu navodno duguje od prihoda sa poslednje utakmice koju je sadašnji trener Partizana odigrao za tim iz Minhena.

Prema navodima Bajerna, zarada sa sporne utakmice iznosila je 4,87 miliona evra, a Mateus je za oproštajni meč dobio 2,05 miliona.

Mateusov savetnik Georg Štanggasinger izjavio je za Nemačku sportsku televiziju (DSF) da Mateus ne želi da odustane od tužbe, a ni da mu on to ne bi savetovao.

Mateus se odlučio da putem suda svojim advokatima obezbedi uvid u akte bivšeg poslodavca iz kojih treba da se sazna tačna suma koju je Bajern zaradio od poslednjeg meča svog nekadašnjeg kapitena. U utorak su advokati dobili tražena dokumenta koje sada proučavaju finansijski stručnjaci.

Rukovodstvo Bajerna je svom bivšem igraču prebacilo da je pohlepan. Dnevnik "Bild" piše, pozivajući se na navode Mateusovog advokata, da se šef Bajerna Karl-Hajnc Rumenige  služio "mafijaškim rečnikom u nastojanju da odvrati Mateusa od tužbe protiv bivšeg kluba".

Navodno je Rumenige najavio da će "u medijima organizovati kampanju protiv Mateusa i tako ga uništiti".

Mateusove kolege takođe ne pokazuju mnogo simpatija za njegovu nameru da sudskim putem izdejstvuje dodatnu isplatu.

Golman nemačke reprezentacije Oliver Kan izjavio je da "ne razume kakav to mali rat Lotar vodi" uz procenu da je "Bajern jedini klub u Evropi, ako ne i u svetu, koji je tako velikodušan prema svojim igračima".

Fudbaler Robert Kovač smatra da je Mateus "dobio lep oproštajan meč i ne baš malo novca" i da bi "time mogao da bude zadovoljan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: