ANEM: Ponovo pritisci u Požarevcu

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2003.

16:55

Default images

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija najoštrije protestuje povodom pritisaka predsednika Skupštine opštine Požarevac Slavoljuba Matića na novinare i urednike članice ANEM, Radija Bum 93 iz Požarevca. Radio Bum 93 obavestio je javnost o pritiscima na svoje novinare, urednika i glavnog i odgovornog urednika. Slavoljub Matić, predsednik opštine i poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije, tražio je od Radija Bum 93 da ne objavljuje izjave članova i funkcionera pojedinih stranaka i nevladinih organizacija kojima se, prema njegovom mišljenju i mišljenju njegovih bliskih saradnika, iznose neistine u javnost. ANEM ističe da je čvrsto opredeljen za rad medija koji će biti u službi građana i koji će ih pravovremeno i nepristrasno obaveštavati o svim događajima o kojima javnost ima interesa da bude obaveštena i da posebno izveštavanje o radu nosilaca javnih funkcija u demokratskom društvu "na lokalnom, niti na bilo kom drugom nivou ne sme biti ograničeno na izvore koji bi se o radu nosilaca javnih funkcija izjašnjavali na samo jedan, pohvalan način, već, naprotiv, mora obuhvatiti najširi spektar stavova i mišljenja koji u društvu realno postoje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: