Privremen prestanak rada ambasade SCG u Iraku

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2003.

16:42

Default images
Savezna vlada je u četvrtak donela odluku o privremenom prestanku rada ambasade Srbije i Crne Gore u Iraku. Šef diplomatije Goran Svilanović objasnio je za Radio B92 da je ambasador Srbije i Crne Gore već povučen u Beograd, ali da predstavništvo u Bagdadu nastavlja rad na nivou otpravnika poslova. "Pozvali smo naše ljude koji su tamo, kojih nema mnogo, koji su uglavnom poslovni ljudi, ali ima i novinara, sa svima smo u kontaktu, oni znaju da mogu da se sklone u ambasadu ako treba, znaju da se neko stara o njima. Svima koji trenutno nemaju posla je savetovano da se sklone iz Iraka. Rodbina naših službenika u ambasadi je takođe povučena, a preduzimamo mere kada su u pitanju i naše ambasade u drugim zemljama, a koje mogu biti ugrožene, recimo ambasada u Tel Avivu", rekao je Svilanović.

Odluka o eventualnom potpunom zatvaranju ambasade, prema Svilanovićevim rečima, zavisiće od razvoja događaja, ali i od stava drugih dilomatskih predstavništava. "Pažljivo pratimo ponašanje drugih država iz našeg okruženja, a oni se ustvari ponašaju na sličan način, tako da u Iraku trenutno ima samo par zemalja koje su predstavljene na nivou ambasadora. U sinhronizaciji sa ostalim zemljama mi ćemo doneti odluku o zatvaranju ambasade, ali za sada ambasada još radi", zaključio je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: