Jegi:"Kajzerslautern će se izvući"

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.02.2003.

16:39

Default images
Predsednik nemačkog fudbalskog kluba Kajzerslautern Rene Jegi izrazio je uverenje da taj klub može da izbegne finasijski kolaps.

"Načinili smo značajan korak napred", izjavio je Jegi nakon sastanka sa gradskim funkcionerima i predstavnicima regionalnih i lokalnih banaka kojima Kazerslautern duguje.

Jegi je dodao da je bio veoma iznanađen i zadovoljan današnjim reazgovorima.

Kajzerslautern, kako se procenjuje, duguje 30 miliona evra, a prošlog meseca mu je naređeno da odmah plati 12,9 miliona zaostalih poreza.

Četvorostruki šampion Nemačke ove sezone beleži veoma loše rezultate i trenutno je na dnu Bundeslige, u velikoj opasnosti od eliminacije da ispadne iz Prve lige.

Prošlog novembra pokrenuta je i istraga zbog navodnih nepravilnosti u radu ranije uprave kluba.

Finasijski problemi Kajzerslauterna postali su očigledni posle kolapsa "Kirh Medija", firme koja je držala televizijska prava za Bundesligu.

Kajzerslauternu bi, ukoliko ne reši svoje finasijske probleme, mogla biti uskraćena dozvola za takmičenje u prvoj, kao i u drugoj ligi.

Taj klub je prošle godine takođe bio na ivici bankrota, a spasio se zahvaljujući prodaji prava na transfer Mirolasava Klozea regionalnoj grani kompanije za igre na sreću "Loto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: