Cela Grčka imaće besplatan internet

Grčka bi do novembra trebalo da bude pokrivena besplatnim internetom, kao što je pre nekoliko meseci obećao premijer te zemlje Antonis Samaras.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

15:54

Default images

U zajedničkom saopštenju ministra infrastrukture Mihalisa Hrisohoidisa i generalnog sekretara Ministarstva telekomunikacija i pošte, Menelaosa Daskalakisa, navodi se da će u okviru prve faze projekta biti instalirane hotspot tačke u 302 od 325 opština koje su se prijavile za učešće u programu.

Takođe i u 100 arheoloških lokaliteta i muzeja, kao i u 200 luka i marina, piše grčki sajt Grik reporter (greekreporter.com).

Do kraja godine, besplatan bežični internet biće dostupan na 4.000 javnih prostora širom zemlje, uključujući mrežu javnog prevoza.

Svaki hotspot moći će istovremeno da opslužuje 40 do 50 korisnika, uz brzinu skidanja sadržaja, daunlouda do 1,5 MB/sek u periodu od 30 minuta, uz restrikcije na neprikladnim sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: