Postavljate fotografiju iz Grčke? Spremite 600 RSD

Srpske turiste koji ove godine budu želeli da na društvene mreže direktno postavljaju fotografije sa plaža to bi moglo skupo da košta.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2018.

09:22

Postavljate fotografiju iz Grčke? Spremite 600 RSD
Foto: Thinkstock

Za postavljanje jedne fotografije mogli bi da izdvoje čak 600 dinara, ukoliko ne koriste "vaj-faj", već mobilne podatke u romingu.

Jedna fotografija na Fejsbuku, Instagramu ili bilo kojoj društvenoj mreži srpskog turistu u Grčkoj može da košta i do 600 dinara, budući da 100 kilobajta košta 60 dinara, a za jednu fotografiju potreban je jedan megabajta.

"Najbolje je da građani prilikom putovanje u inostranstvo isključe svoje telefone sa rominga i tako su zaštićeni da neće koristiti neželjene usluge koje su veoma skupe", rekao je predsednik upravnog odbora Republičke unije potrošača, Denis Perinčić u Jutru na Prvoj.

On je posavetovao sve koji odlaze u inostranstvo na more da je najbolje da se priključe u lokalnim mestima - kafićima, restoranima i hotelima na vaj-faj mrežama i da pričaju preko Vac-apa i sličnim vidovima komunikacije.

"Reklamacija je način da se ostvari pravo potrošača i građani koji imaju problem da im se višestruko uvećavaju računi, iako su dobili ili kupili paket od koga očekuju da su zaštićeni od prekomerne potrošnje u romingu, imaju pravo da se žale", ističe Perinčić.

Kaže da za sada imaju vrlo malo žalbi i prigovora, a da nije kasno za žalbu ni kada račun stigne.

"Nije kasno, kada se mi umešamo mi ćemo istraživati i angažovati tržišnu inspekciju, koji je broj i odnos statistike u prodatim paketima, a koji je broj probijenih paketa i da li je došlo do nepotpunog informisanja prilikom odabira paketa", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: