BG: Kuda prolazi metro i gde će biti stanice - kreće 2020.

Izgradnja metroa u Beogradu počeće 2020. godine, a za sada je definisana linija, rekao je prvi čovek prestonice Zorana Radojičića.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2018.

08:30

BG: Kuda prolazi metro i gde će biti stanice - kreće 2020.
Foto: Thinkstock

On je gostujući u Jutru na Prvoj rekao da je 2017 urađen je smart plan i detajna analiza za dve linije metroa i četiri linije beogradskog voz koji će rešiti transportni problem i gužve u Beogradu.

"Sada smo definisali liniju od Makiškog polja do Mirijeva i imaće 17 kilometara prvi deo i 5,5 kilometara drugi deo linije", objasnio je on.

Radojičić je istakao i da su francuske kompanije konsultanti, a ko će dobiti posao na kraju još uvek ne znaju

"Oni procenjuju gde će biti stanice i kuda tačno prolazi linija metroa", dodao je on.

Metro će prolaziti pored Beograda na vodi, koji je nedavno primio i svoje prve stanare, jer je ideja da upravo ovaj deo grada bude novi centar presetonice.

Na kritike šta će biti sa ostalima koji nisu na toj trasi, Radojičić odgovara:

"Važno je da počnemo sa jednom, da su oni koji su kritikovali uradili i tu jednu liniju sada bi imali 50 odsto problema."

"Izgradnja metroa će koštati preko milijarde, imamo ljude koji su zainteresovani da investiraju, imamo ideje kako da se realizuje. Uvek ima problema sa novcem , i ranije je bilo, imaćemo i mi ali se mora planirati", istakao je gradonačelnik.

Na pitanje kako gleda na izgradnje 54 fontane, Radojičić kaže:

"Ja lično volim fontane, kada odem u neki grad u svetu zapamtim fontanu, tu se ljudi okupljaju i skrene se pažnja."

Na kritike da je bolje taj novac usmeriti na vrtiće, on kaže da je to povezano i da na primer prvo privučete turiste, pa će imati i za vrtiće.

"Ideja je da pravmo jeftinija obdaništa, montažne objekte koji se znatno brže rade, umesto planiranih 10 biće 20 vrtića", rekao je on i doda da će se to uraditi u naredne dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: