Srozale se akcije Tesle, Mask opet pričao što nije smeo

Akcije američkog auto-proizvođača Tesle pale su snažno, i ovoga puta zbog komentara izvršnog direktora.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

14:30

Srozale se akcije Tesle, Mask opet pričao što nije smeo
(Foto: Getty images)

Investitori u kompaniji nisu bili izgleda impresionirani time što je generlani direktor kompanije Ilon Mask nazvao britanskog spasioca koji je prošle nedelje spasao 12 tajlandskih dečaka „pedo“ (aludirajući na reč „pedofil“).

Akcija Tesle pala je 4 odsto, ili dve milijarde dolara posle ovog Maskovog komentara. U maju su akcje Tesle pretprele sličan pad nakon Teslinog neuspešnog performansa, odnosno ponašanja na konferenciji za medije i investitore na čija pitanja je odgovarao sa „dosadno, dosadno“.

Konflikt između Maska i spasilačkog tima iz Britanije počeo je prošle nedelje kada su oni odbili Maskovu ponudu da da urone mini podmornice kako bi pomogao akciji spasavanja.

Šef Tima je rekao da Maskova podmornca nije imala nikakvu šansu zbog nezgodnog terena. Palo je još uvredljivih komentara na koje Mask očigledno nije ostao imun.

Odgovorio im je na Tviteru "Izvini pedofile, tražio si to“, napisao je ali je ubrzo obrisao tvit.

Šef tima rekao je da razmišlja o tužbi: „Verujem da me nazvao pedofilom. Mislim da ljudi shvataju kakv je on tip“.

Samo dva dana pre tvita u kome je napisao „pedo“, Mas je u intervjuu obećao da pokuša da bude manje agresivan na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: