Šamar Trampu - bojkot SAD robe, otkaz putovanja

Kanađani su stali u odbranu svog premijera Džastina Trudoa, nakon što ga je verbalno napao američki predsednik Donald Tramp povodom tarifa na čelik i aluminijum

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

09:28

Šamar Trampu - bojkot SAD robe, otkaz putovanja
Foto: Thinkstock

Kanađani su na to odgovorili pozivom na bojkot američke robe i otkazivanjem odmora u SAD.

Kupci tako izbegavaju Kentaki burbon, vino iz Kalifornije i Floride, a izbegavaju američke kompanije poput Starbaksa, Volmarta i Mekdonaldsa, objavila je kanadska mreža CTV njuz.

Na Tviteru, haštagovi poput #BuyCanadian, #BoycottUSProducts i #BoycottUSA šire se dok rastu Trampove tarife.

Jedan stanovnik Otave je objavio korpu punu kanadskih proizvoda, dok putnici kažu da će ostati na severu ovog leta, umesto da rezervišu putovanja u SAD.

"F..k you Trump. Upravo smo rezervisali odmor od 3.000 dolara u divnoj Britanskoj Kolumbiji. Srećna godišnjica nama. #Canadastrong #BuyCanadian #F *** Tariffs”, tvitovala je jedna Kanađanka.

Jedan korisnik Tvitera pozvao je "Amerikance patriote" da rezervišu odmor u Kanadi i povećaju kupovinu kanadske robe.

Trudo je pokazao da zna za podršku pojedinačnih Kanađana tokom skupa u Parlamentu ranije ove nedelje. "Postoji patriotski talas poslednjih nekoliko dana", rekao je.

Svojevrstan verbalni sukob između Trampa i Trudoa nastao je nakon što je Tramp prošle sedmice rekao da će nametnuti takse za uvoz čelika i aluminijuma.

Situacija je eskalirala tokom vikenda na sastanku ekonomskih sila G7 u Kvebeku, kada je Trudo na konferenciji za novinare rekao da Kanada neće biti prisiljena odlukama SAD i nazvao tarife "uvredljivim".

Tramp je čuo primedbe i nazvao Trudoa “vrlo nepoštenim i slabim”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: