Putin obećao šansu: Nemci, dajte savet

Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je značaj malih i srednjih preduzeća i obećao da će manje kompanije dobiti veće šanse.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

19:12

Putin obećao šansu: Nemci, dajte savet
(Foto: Getty images)

Ruski predsednik je govorio na sastanku sa nemačkim poslovnim liderima u Sočiju.

"Mislim da ćete se saglasiti da saradnja naših zemalja ne treba da se ograniči samo na velike projekte. Važan pokretač razvoja moderne ekonomije su mala i srednja preduzeća. U Nemačkoj mali biznis čini više od polovine BDP zemlje“, rekao je Putin.

"To učešće međutim, mnogo je manje u Rusiji, nažalost. Ali smo postavili cilj da do 2030. godine taj udeo bude 30 do 40 odsto“, naglasio je.

Putin je rekao i da je zainteresovan da čuje predloge nemačkih privrednika o tome kako povezati mala i srednja preduzeća.

"Naravno, zainteresovani smo za mišljenje naših stranih partnera... šta generalno otežava poslovanje u Rusiji, koja dodatna podrška države je potrebna našim partnerima iz inostranstva", rekao je on.

Ruski ekonomisti ističu da se mala i srednja preduzeća često suočavaju sa ograničenom domaćom potražnjom, dominacijom velikih ekonomskih i finansijskih struktura u privredi, skupim kreditima i birokratijom.

Putin je više puta naglasio važnost malih i srednjih preduzeća za rusku ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: