m.b92.net

Hoće hotel bez dozvole: Gradiću, neka me hapse

12. oktobar 2017. | 17:11 | Izvor: Glas zapadne Srbije

Polaganjem kamena temeljca novog hotela na Zlataru obeležen je početak gradnje, ali ovaj objekat nema građevinsku dozvolu iako je zahtev podnet pre godinu dana.

Deli:
Zlatar (Foto: Thinkstock)
Zlatar (Foto: Thinkstock)


Vlasnik preduzeća “Složna braća” u okviru koga je i novi hotel Vojko Purić sumnja da se u sve umešala politika.

"Za ovaj hotel čiju smo gradnju danas započeli čekali smo danima dozvolu i još je nismo dobili. Mislim da lokalna samouprava kaska za privrednicima i da nemaju dovoljno sluha za razvoj privrede. Godinu dana čekam građevinsku dozvolu, ja sam rešio da radim, neka me uhapsi ko hoće”, izričit je Purić.

On kaže da ne zna šta je razlog tolikom čekanju, ali i da je u sve to umešana politika

Predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić kaže da je opština još pre tri godine, za vreme prethodne vlasti, prepoznala razvoj turizma kao motor razvoja ovog kraja.

On je istakao da su na Zlatar dolazili mnogi investitori, ali da lokalna samouprava nije mogla da im izađe u susret zbog prethodnog regulacionog plana samoga grada i turističkog kompleksa Zlatar.

"Svaki javni uvid nosi nove promene i za izdavanje dozvola se dosta čeka. Shvatam i Purića, mi smo planinski grad i građevinska sezona kratko traje. Ponekad je država i lokalna samouprava troma, pritom ne spiram odgovornost sa sebe, jer ponekad je život preči od nekih papira”, rekao je Jelić.
Komentari 13
Pošaljite komentar
Deli:
Vrh
Desktop sajt

B92 © 2018