Dug ENHL se utrostručio, prihod nešto veći

Najveća domaća građevinska kompanija "Energoprojekt holding" je u prvih šest meseci zabeležila konsolidovani poslovni prihod od 17,5 milijardi dinara.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

15:42

Dug ENHL se utrostručio, prihod nešto veći
Foto: B92

To je rast od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, piše portal Wisebroker.

Istovremeno, neto dug kompanije uvećan je u prvoj polovini ove godine za oko tri puta - na kraju juna, Energoprojekt beleži neto dug od 6,1 milijardu dinara, dok je taj dug na kraju prošle godine iznosio 2,2 milijarde dinara.

Za ovu godinu, navode, Energoprojekt planira ugovaranje novih poslova u vrednosti od 296,6 miliona evra, ali je u prvom polugodištu plan realizovan sa svega 18 odsto.

Na kraju juna kompaniji je preostalo 356,4 miliona evra ugovorenih poslova, a vrednost nezavršenih u zemlji, iznosi 144,4 miliona evra, dok je taj iznos u inostranstvu 212 miliona evra.

Kako navode, više od 64 odsto prihoda realizovano je na inostranom tržištu.

Knjigovodstvena vrednost akcija Energoprojekta na kraju juna iznosila je 1.859 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: