"Na Slaviji napravili koridore, radovi i pre roka"

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je u toku treća faza radova rekonstrukcije u Ruzveltovoj ulici.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

13:19

Foto: Tanjug, grad Beograd

"Radove smo započeli od Bogoslovije i Ulice Mije Kovačevića, a sada je na redu deo od Kraljice Marije do Bulevara. Ruzveltova takođe nije rađena od devedesetih godina, kao ni Bulevar oslobođenja, koji nije rekonstruisan od osamdesetih”, podsetio je Mladenović.

"U Bulevaru oslobođenja završena je leva strana i puštena je u saobraćaj, a sada se radi desna strana. Na Slaviji su napravljeni koridori iz Nemanjine u Bulevar oslobođenja, kao i iz Makenzijeve u Kralja Milana. Radi se i na zameni kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici kralja Milana i očekujemo da ti radovi za nekoliko dana budu završeni, tako da će i trenutna gužva na Slaviji biti manja”, kazao je Mladenović.

Rok za završetak radova na Slaviji je oktobar, ali očekujemo da radovi budu završeni brže od najavljenog roka", kaže Mladenović.

Prema njegovoj oceni, Slavija će dobiti novi izgled sređivanjem kolovoznih traka, novim parkom i fontanom dobićemo trg koji će biti jedan od simbola Beograda.

"Izmenom režima rada semafora u sporednim ulicama doprinećemo da gužve budu manje i da ne bude većih zastoja", smatra Mladenović.

"Zato sugrađane molimo za razumevanje i strpljenje tokom trajanja radova, apelujemo na njih da se o svim promenama režima saobraćaja informišu preko sajta 'Beokom servisa', a mi ćemo nastojati da u saradnji sa svim nadležnim režim saobraćaja bude organizovan tako da gužve budu što manje. Svi ovi radovi decenijama su čekali da budu konačno realizovani, ali će zato po njihovom okončanju Beograd dobiti reprezentativan izgled kojim ćemo moći da se ponosimo", poručio je Andreja Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: