Radnici Goše stižu u BG, da "primoraju vladu"

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke protestovaće 22. avgusta ispred Vlade Srbije jer im poslodavac nije isplatio zaostale zarade.

Izvor: Beta

Sreda, 16.08.2017.

12:02

Radnici Goše stižu u BG, da
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni traže pomoć od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra privrede Gorana Kneževića.

"Pored svih pokušaja i prihvatanja raznih obećanja nismo uspeli da dobijemo prihvatljivo rešenje koje bi dovelo do okončanja štrajka i početka rada", navodi se u pismu radnika Goše upućenom državnom vrhu.

Pozvani su radnici iz drugih firmi u Srbiji da dođu na protest zaposlenih u Goši i pomognu im u pokušaju da, kako je navedeno, "primoraju Vladu" da reši njihov problem, i problem svih radnika u Srbiji "poštujući sve pravne norme koje dosada nisu poštovane".

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je tu fabriku početkom aprila ove godine prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: