"Vratili 500 mil. EUR Đilasovih kredita"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je 200 miliona dinara za izgradnju jarbola već opredeljeno u budžetu.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

08:42

Foto: Tanjug, arhiva

"To nije novac koji je iz kredita, to je novac koji smo uštedeli. Ovo je po uzoru na druge zemlje i gradove u svetu koji svi imaju zastavu kojom se ponose i to je još jedan dodatak kako za građane, tako i za turiste. To je deo mozaika stvaranja lepšeg i modernijeg Beograda", naveo je Mali.

A na pitanje da li je jarbol prioritet s obzirom na to da pojedini delovi grada još nemaju kanalizaciju ili vodovod, Mali je rekao da to jesu prioriteti grada i da se trenutno grade kilometri vodovodne mreže.

"Mi smo u rebalansu budžeta dodatnih 508 miliona dinara obezbedili za asfaltiranje nekategorisanih puteva u prigradskim naseljima. To je nama prioritet, a ovo je dodatno ulepšavanje jer da biste finansirali sve to trebaju vam prihodi koje poslesnjih godina dobijamo najviše od investicija i turizma", istakao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da je u aprilu ove godine bilo 32 odsto turista više nego istog meseca prošle godine.

"To je jedan krug koji mora da se vrti sve vreme, ono što je radila prethodna vlast je uzimanje kredita koje mi danas vraćamo i već smo vratili 500 miliona evra Đilasovih kredita to nije bilo održivo. Ovo jeste, obećanje koje smo dali da hoćemo podjednak razvoj u svim delovima grada, održaćemo", rekao je Mali.

Prvi čovek Beograda potvrdio da je incijativu za jarbol dao predsednik Vučić i dodao da se očekuje da projekat bude gotov do polovine sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: