Grad pita Šapića: Zašto traje više od mesec?

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada traži objašnjenje zbog čega uklanjanje nelegalnog objekta na Novom Beogradu traje duže od mesec.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.06.2017.

08:27

Grad pita Šapića: Zašto traje više od mesec?
Foto: B92

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada uputio je gradskoj opštini Novi Beograd dopis u kome se traži da se obrazloži zbog čega uklanjanje bespravnog objekta u Studentskoj 45a, u vlasništvu Radeta Dedovića, traje duže od mesec dana.

Kako je saopšteno, u dopisu koji je potpisala v.d zamenika načelnika Gradske uprave grada Beograda, Sonja Podunavac navodi se da je "građevinski inspektor ovog Sekretarijata uočio prilikom obilaska terena da je i dalje u toku uklanjanje bespravnog objekta u ulici Studentska broj 45a".

Uklanjanje bespravnog objekta započeto je 22. maja 2017. godine, a do danas nije okončano, odnosno uklonjen je prvi sprat (osim dela platna), navodi se dalje u dopisu.

"S obzirom na utvrđeno činjenično stanje na terenu, neophodno je da nas obavestite o razlozima dinamike uklanjanja, odnosno zašto postupak uklanjanja prvog sprata traje mesec dana".

Sekretarijat za poslove legalizacije grada Beograda doneo je 6. juna 2017. godine Zaključak o obustavi postupka legalizacije bespravnog objekta u Studentskoj 45a, vlasnika Alilija Amdija koji je 26. oktobra kupio Rade Dedović.

Zaključak je donet na osnovu činjenice da je podnosilac Alili Amdi preminuo, a Sekretarijatu za poslove legalizacije nije dostavljen dokaz da je pomenuta ostavinska rasprava, čime su se stekli zakonski uslovi da se obustavi postupak legalizacije.

Dodatni razlog je činjenica da je ćevabdžinica, odnosno objekat koji je bio predmet legalizacije, koji je izgradjen 1983. godine, srušen od strane novog vlasnika Radeta Dedovića i na njegovom mestu sagradjen bespravni dvoetažni objekat.

Vlasnik objekta je, kako su mediji pisali, ujak predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: