Rusi ismevaju SAD: Glupo, šta da vidimo, kengura?

Potrpredsednik Vlade Rusije Dmitrije Rogozin rekao je da Amerikanci treba da ukinu svoje “glupe sankcije” ukoliko zvaničnica NATO-a ne plati sto hiljada dolara.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

14:54

Rusi ismevaju SAD: Glupo, šta da vidimo, kengura?
Foto: Thinkstock

On je tokom boravka u Beogradu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandara Vučića, razgovarao sa Rouz Gotemiler, koja je zamenik generalnog sekretara NATO.

Rogozin je rekao da sada očekuje da ona plati sto hiljada dolara, što je kazna koju su Amerkanci uveli za svakog ko razgovara s nekim ruskim zvaničnikom poput njega.

U suprotnom, kako je rekao, Amerikanci bi morali da ukinu svoje "glupe, klovnovske sankcije".

Upitan da objasni zašto smatra da su sankcije glupe, Rogozin je objasnio da se Rusija na taj način ne može zaustaviti, te da joj to samo omogućava da pokaže najbolje crte svog nacionalnog karaktera, ali i da istovrekeno pomaže Rusiji da razvije nove tehnologije, nove grane industrije, praktično na svim poljima koja su obuhvaćena sankcijama.

Kako je rekao, Rusima je čak interesantno to što ne mogu da putuju u Ameriku ili, recimo u Australiju, u koju je njemu zabranjen ulazak.

"A nisam ni nameravao da idem u Australiju. Nije mi tamo ništa interesantno. Kenguri?!".

Razgovor za Sputnjik Rogozin je zaključio rečima da se s Rusijom ne može razgovarati uz pomoć sankcija, ali i da mu je jasno da na zapadu Srbe smatraju balkanskim Rusima.

"I vi to ne možete nikako da promenite. I koliko god se trudili da im se dopadnete, nikada im se nećete dopasti. Treba biti svoj, poštovati svoje pretke, svoju pravoslavnu veru, imati svoju istinu. Svet poštuje samo takve, verujte mi, kao Srbe i kao Ruse".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: