Novi Seatov SUV bez imena zbog katalonske krize

Iako je najavio da će 15. oktobra saopštiti naziv novog SUV modela, španski proizvođač odložio je svečanost na kojoj će zvanično objaviti ime tog vozila zbog aktuelne političke krize nastale nakon referenduma u Kataloniji.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

11:14

Novi Seatov SUV bez imena zbog katalonske krize

Seat, koji je privremeno morao da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici Martoreli pošto je snabdevanje automobilskim delovima i komponentama bilo ometeno protestima, naknadno će saopštiti kada će obelodaniti ime novog SUV-a.

Podsećamo, Seat je početkom leta zatražio od svojih fanova na društvenim mrežama pomoć u izboru oznake za novi SUV. Proizvođač je postavio i nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom.

Pored toga, oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrednostima brenda Seat", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom sveta.

Za nešto više od mesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je najpre odabrao 9 polufinalista, da bi na sajmu automobilsa u Frankfurtu saopštio 4 imena koja su ušla u finale izbora. U uži izbor ušla su imena: Alboran, Aranda, Avila i Tarraco.
U Seatu kažu da, s obzirom da su mediji i javnost u Španiji u ovom trenutku potpuno fokusirani na političke teme, nije bio pravi trenutak da se odabrano ime saopšti 15. oktobra, kako je ranije planirano.

Uprkos ovom odlaganju, razvoj i buduća proizvodnja Seatovog najvećeg SUV modela nisu ugroženi, a on će se izrađivati u Volkswagenovoj fabrici u Volfsburgu.

Inače, Seat je 2016. nakon gostovo deset godina ponovo ostvario profit, zahvaljujući između ostalog i dobroj prodaji SUV modela Ateca. Španski proizvođač u međuvremenu je predstavio i drugi, manji SUV, Aronu, a uskoro stiže i, još uvek bezimeni, treći SUV u gami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: