Džaba vam Chiron, ako asfalt nije ravan kao pista

Automobil koji ima 1.500 ks i koji je projektovan za maksimalnu brzinu od oko 450 km/h, mora da bude izrazito aerodinamičan i nizak, veoma nizak.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

12:18

Džaba vam Chiron, ako asfalt nije ravan kao pista

Bugatti Chiron predstavljen je 2016. kao naslednik modela Veyron, a tokom 2017. prvi primerci ovog skupocenog hiperautomobila počeli su da stižu na adrese vlasnika širom sveta.

S obzirom na malu ukupnu seriju (proizvodnja je ograničena na 500 primeraka) i spor proces izrade automobila, za sada je isporučen neznatan broj vozila, pa je Chiron prava atrakcija koja privlači zaljubljenike u sportske četvorotočkaše gde god se pojavi na ulici.

Naoružani mobilnim telefonima, fanovi ne propuštaju priliku da ga snime u vožnji, pa je tako jedan od njih zabeležio i “nezgodu” koja se dogodila vlasniku Chirona kada je pokušao da se sa parkinga uključu u ulicu.

Prilikom prelaska sa jedne na drugu asfaltiranu površinu začuo se neprijatan zvuk grebanja prednjeg spojlera automobila, vrednog 2,4 miliona evra, o kolovoz. Vozač očigledno nije bio mongo zabrinut zbog toga pa je samo produžio dalje na zaustavljajući se da pogleda eventualnu štetu na automobilu: Kada su se krajem 19. veka u saobraćaju pojavili prvi automobili, u nekim zemljama je iz bezbednosnih razloga ispred vozila išao pešak čiji je zadatak bio da najavi dolazak automobila i spreči nesreću. Ne treba ni naglašavati koliko je takva vožnja bila nesnosno spora.

Možda bi danas jedan takav pešak u gradu trebalo da ide ipred Chirona i da proverava da li su putevi dovoljno ravni da bi ovako spušten sportski automobil uopšte mogao da prođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: