Redizajnirana još jedna verzija Golfa / FOTO

Varijanta Sportsvan unapređena je za 2018. godinu, čime se ovaj automobil pridružio ostatku familije modela Golf koja je već pretrpela restilizaciju.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

12:29

Redizajnirana još jedna verzija Golfa / FOTO

Praktičnija, MPV varijanta Volkswagena Golf dočekaće septembarski frankfurtski auto-salon u novom izdanju.

Prvi redizajn Sportsvana, koji je debitovao 2014. obuhvatio je manje intervencije na spoljašnjosti automobila (nove branike, farove sa LED tehnologijom na skupljim verzijama, LED stop svetla, nov dizajn felni i proširenu paletu boja)..
U unutrašnjosti, Volkswagen je ponudio nove dezene tekstilnih i kožnih presvlaka.

Od ostalih novih sadržaja tu je Discover Pro navigacija koja je objedinjena sa multimedijalnim sistemom i 9,2 inčnim ekranom osetljivim na dodir, a kao i kod drugih verzija restilizovanog Golfa, među opcijama su i gestovne komande.
Na raspolaganju je i Media Control aplikacija, pomoću koje je moguće povezati multimedijalni uređaj automobila sa smartfonom ili tabletom, preko kojih se onda kontroliše čitav ovaj sistem u vozilu.
Među novim sistemima asistencije su upozorenje na pojavu pešaka na putu (Pedestrian Monitoring), kao deo Front Assist paketa koji uključuje i automatsko koćenje u slučaju opsanosti (City Emergency Braking), poluautomatsku stani-kreni tehnologiju za vožnju u gradskoj gužvi pri brzinama do 60 km/h (Traffic Jam Assist), kao i poslednja generacija sistema pomoći pri parkiranju (Park Assist).
Volkswagen je saopštio da će u ponudi biti tri TSI i dva TDI motora, ne precizirajući snagu ovih agregata.

Navodi se da će neki od benzinaca imati sistem za deaktivaciju cilindara u vožnji (2 od 4) kako bi se smanjila potrošnja goriva i emisija štetnih gasova kada vozaču nije neophodno 100% snage motora.
Više tehničkih detalja biće poznato 12. septembra, na sajmu u Frankfurtu, a Golf Sportsvan za 2018. u nemačke prodajne salone stiže na jesen.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: