B92 poklonio rendgen

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2011.

10:50

Default images

Ovoj ustanovi doniran je i aparat za razvijanje rendgenskih filmova.

Rendgen aparat i aparat za razvijanje kupljeni su sredstvima iz Fonda „Mila“, koji je osnovao Fond B92, kada su keruši Mili pre godinu dana odsečene sve četiri šape.

Prvobitna namera fonda je bila da prikupi sredstva za lečenje povređene keruše, ali nakon što je Skupština Beograda preuzela brigu o Mili, promenjena je namena prikupljenog novca.

Prema rečima Bratislava Stankovića, direktora Veterinarske uprave „Veterina Beograd“, ovaj rendgen nema ograničenja i sto snimaka dnevno, koliko bude bilo potrebno, toliko će se raditi.

Stanković ističe da Veterina Beograd do sada nije imala rendgen, te da su usluge snimanja obavljane u privatnim ambulantama.

"Ostala je određena količina sredstava koja smo donirali NVO za zaštitu životinja, a veći deo u kosultacijama sa najvećim donatorima, odlučili smo da pomognemo institucionalizaciju efikasnijeg lečenja životinja" , kaže Veran Matić, direktor Fonda B92.

Milina rehabilitacija je uspešno završena ugradnjom modernih proteza, koje je izradio institut „Rudo“ i njenim usvajanjem.

"Mila je potpuno zdrava, ima jako dobru koordinaciju ekstremiteta, savršeno se kreće, s obzirom na stepen invaliditeta koji ima", kaže Stanković.

Ukupna vrednost donacije „Veterini Beograd“, je blizu 10.000 evra, a sredstva je prikupilo više od 240 pojedinaca i Erste banka. Time Fond Mila prestaje formalno da postoji, ali će Fond B92 nastaviti da prati situaciju u ovoj oblasti i po potrebi će reagovati.

Više o društveno odgovornim akcijama možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: