Beograd traži rešavanja pitanja pasa lutalica

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

14:26

Default images

Zakon o dobrobiti životinja (članovi 80 i 55) i predviđa prenos ovih nadležnosti na lokalne samouprave, ali je Beograd prvi grad koji je podneo ovakav zahtev.

Politika Grada Beograda je da se suočava sa problemima, a činjenica da je u poslednjim godinama došlo do udvostručenja nevlasničkih tzv. uličnih pasa govori da Grad ovom pitanju mora da posveti izuzetnu pažnju. Bez konkretnih nadležnosti rešavanje ovog pitanja nije moguće, zbog čega je Beograd ka Republici i uputio ovakav zahtev.

Gradonačelnik Dragan Đilas istovremeno je formirao i Specijalnu međuresornu komisiju čiji zadatak će biti sprovođenje Strategije grada za rešavanje pitanja nevlasničkih pasa.

Razlog formiranja ove Komisije je činjenica da rešavanje pitanja problema nevlasničkih pasa, kao i sprovođenje politike odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima ne može biti nadležnost samo Sektora zoohigijene, već da je neophodan koordinirani rad različitih sekretarijata, službi i preduzeća. Na čelu Specijalne međuresorne komisije biće Predrag Petrović, sekretar za komunalne poslove grada Beograda, a zadatak će joj biti i koordinacija sa ministarstvima, republičkim službama, inspekcijama i institucijama. Međuresorna komisija imaće i razvijenu saradnju sa nevladinim organizacijama koje se bave problemom nevlasničkih pasa i odgovornim vlasništvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: