Zrenjanin se priključio Evropskoj nedelji sporta

U sklopu Evropske nedelje sporta u Zrenjaninu će od 23. do 30. septembra biti održano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti, uz učešće svih uzrasta, na više gradskih lokacija, saopšteno je iz gradske uprave Zrenjanina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.09.2022.

13:43

Zrenjanin se priključio Evropskoj nedelji sporta
Ilustracija: Shutterstock/Longfin Media

Evropska nedelja sporta, manifestacija pokrenuta od strane Evropske komisije s ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti, organizuje se ove godine po osmi put u 40 evropskih zemalja i teritorija. Među učesnicima je i Srbija, a jedan od gradova priključenih organizaciji "Sportskog izazova" je i Zrenjanin.

Generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Ðapić Atanacković rekla je da će svečano otvaranje biti održano u petak, 23. septembra, na Trgu slobode, kada počinju i sportsko-zabavni poligoni.

"U subotu će biti održana "Trka za srećnije detinjstvo", a potom slede svakodnevne sportske i rekreativne aktivnosti, sve do 30. septembra", rekla je Ðapić Atanacković.

Samostalni stručni saradnik u organizaciji Crvenog krsta Jelena Domjeskov navela je da će tradicionalna manifestacija "Trka za srećnije detinjstvo", koju organizuju više od 40 godina, ove godine biti deo programa "Evropske nedelje sporta" a da pravo na učesće ostvaruje svako ko kupi učesnički broj po simboličnoj ceni od 50 dinara.

"Sva prikupljena sredstva biće usmerena u fond humanitarne akcije Sportom za bolje sutra, namenjen poboljšanju uslova života, obrazovanja i bavljenja sportom dece i omladine u stanju socijalne potrebe", rekla je Domjeskov.

Predsednica Saveza za školski sport Zrenjanina Kristina Bačić pozvala je sve zrenjaninske škole i učenike da se priključe subotnjoj "Trci za srećnije detinjstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: