Zrenjanin prednjači u jednoj zanimljivoj stvari

Na 37. Danima piva u Zrenjaninu, Agencija za bezbednost saobraćaja (AZBS) promovisala je simulatore sigurnosnog pojasa, čeonog sudara i simulator prevrtanja vozila, koje su posetioci manifestacije mogli da isprobaju.

Izvor: gradskeinfo.rs

Nedelja, 14.08.2022.

15:35

Zrenjanin prednjači u jednoj zanimljivoj stvari
Ilustracija: Shutterstock/antoniodiaz

Neposredno pre prezentacije, u Gradskoj kući u Zrenjaninu održan je sastanak predstavnika Saveta za bezbednost saobraćaja Zrenjanina, direktora AZBS i gradonačelnika Grada Zrenjanina, prenosi portal Gradske info.

Na sastanku se razgovaralo na temu bezbednosti saobraćaja, realizacije programa Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja, koji sprovodi aktivnosti usmerene ka ciljnim kategorijama učesnika u saobraćaju, a sve to sa ciljem da se smanji stradanje u vožnji.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović rekao je da Agencija ima veoma dobru saradnju sa gradom.

Prema podacima koje iznosi AZBS, Zrenjanin prednjači u odnosu na ostatak Srbije kada je u pitanju upotreba sigurnosnih pojaseva.

Čak 95 odsto vozača u ovom gradu, pravilno i propisano koristi sigurnosne pojaseve u vožnji.

"Sa bezbedosnosnog aspekta nama je veoma bitno da imamo podršku AZBS, kroz naš Savet za saobraćaj koji imamo u Gradu Zrenjaninu. Bitna nam je edukacija, podizanje svesti, praktična primena koja se odvija ovde na trgu gde se nalazi veliki broj posetilaca. Oni mogu da vide širok opseg instrumenata i alata sa kojim se promoviše bezbednost saobraćaja", rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On je dodao da prema informacijama uprave saobraćajne policije, Zrenjanin ima veoma povoljan položaj, ali da postoji mnogo prostora za poboljšanje svih aktivnosti.

Najavljeno je da će se ovakve aktivnosti nastaviti i u budućnosti.

Aleksandar Radenković iz uprave saobraćajne policije, ispred Ministarstva unutrašnjih poslova čestitao je Zrenjaninu na organizaciji festivala Dani piva.

On je naglasio da ovaj događaj ima veliki turistički potencijal za Zrenjanin i čitavu Srbiju, ali da sa druge strane predstavlja veliki bezbedonosti izazov.

"Naš prioritet je da stanje bezbednosti saobraćaja za vreme trajanja festivala bude na najvišem mogućem nivou, kao što je i bilo u prethodna četiri dana. Kada je reč o broju otkrivenih prekršaja, tokom prethodnih dana u Zrenjaninu saobraćajna policija je otkrila nešto više od 600 prekršaja. Trideset dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, njih osam je zadržano na trežnjenju jer su vozili sa više od 1,2 promila“, rekao je Radenković.

Agencija za bezbednost saobraćaja, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova apeluje na sve posetioce manifestacije da u slučaju konzumiranja alkohola ne upravljaju motornim vozilima, budu bezbedni u saobraćaju i poštuju sve propise kako ne bi ugrozili svoje živote, živote najmilijih i ostalih učesnika u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: