Zabrinjavajuć prizor u Zrenjaninu: Zagađena voda u jezeru na Peskari

Voda u jezeru na kupalištu Peskara u Zrenjaninu je zagađena.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2022.

11:20

Zabrinjavajuć prizor u Zrenjaninu: Zagađena voda u jezeru na Peskari
Ilustracija: Shutterstock/Bits And Splits

Na površini vode nalazi se pena i mrlje, a nadležni tek treba da ispitaju o čemu je reč.

"Voda trenutno nije za kupanje i ovo treba da se reši što pre. Ovde dolazi jako puno porodica sa decom i tek će ih biti, pošto ide vikend. Kako smo čuli, spasioci su zvali nadležne organe i ne znamo šta će se dalje dešavati", rekla je jedna sugrađaka koja se zatekla na licu mesta.

Ovim povodom kontaktirana je Gradska stambena agencija, u čijoj nadležnosti su ovdašnja kupališta. Dragiša Albulj iz pomenutog javnog preduzeća je potvrdio da je upoznat sa ovim slučajem i da ide na lice mesta kako bi video šta se dešava.

"O svemu je obavešten Odsek za zaštitu i unapređenje životne sredine. On će obavestiti Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, kako bi bili uzeti i analizirani uzorci vode", rekao je Dragiša Albulj za portal zrenjaninski.com.

Dok ne bude poznato šta je uzrok zagađenja, apeluje se na građane da ne ulaze u vodu u ovom delu kupališta.

Pomenuti Zavod je, inače, objavio rezultate monitoringa površinskih voda na kupalištima Peskara i izletište Tisa, koji su rađeni u junu. Analize su pokazale da je kvalitet vode prošlog meseca bio dobar ili umeren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: