Više neće izgledati isto: Zrenjanin dobija moderne puteve i dva mosta

Lice i izgled Zrenjanina kakvo poznajemo, moglo bi u narednim godinama drastično da se promeni, kada se u plan budu sproveli planovi lokalne samouprave.

Izvor: Nekretnine.rs/Stevica Rajèetiæ

Sreda, 18.01.2023.

10:49

Više neće izgledati isto: Zrenjanin dobija moderne puteve i dva mosta
Foto: TinnitusDoll/Shutterstock

Veliki broj puteva, novi mostovi, i bolja povezanost Zrenjanina sa državnim putevima, plan su zvaničnika ovog grada za nastupajuće godine, prenosi nekretnine.rs.

Grad na Begeju se širi i potrebno je modernizovati puteve, čime će se putna mreža u Vojvodini dodatno poboljšati i približiti evropskom nivou.

Kako se navodi, prioritet su lokalne saobraćajnice koje će pružiti bolju povezanost između grada i okolnih sela. Naime, planirana je izgradnja puteva na sledećim deonicama: Zrenjanin-Lukićevo-Botoš, Aradac-Elemir, Jankov Most-Кlek-Lazarevo, Ečka-Lukino Selo, kao i puta Mihajlovo - državni put prvog reda M24.

Takođe, u planu je i izgradnja puteva Lazarevo-Lukićevo, sa mostom preko kanala Dunav - Tisa - Dunav, zatim Кnićanin-Čenta, Кnićanin-Perlez, Zrenjanin (Mužlja)-Tisa (Кomonj) i Orlovat-Botoš, preko Tomaševca.

Novi put planira se i kroz atare sela Čenta i Farkaždin, gde se očekuje izgradnja opštinskog puta od državnog puta prvog reda M-24 do državnog puta drugog reda R-110.

Novi mostovi biće izgrađeni i preko kanala Dunav - Tisa - Dunav, te i same reke Tise, na novim putevima Taraš-Taraš 1 i Lazarevo-Lukićevo.

Prema planu, radiće se i obilaznica oko Zrenjanina sve do Banatske magistrale. Kada se budu izradili planovi detaljne regulacije za saobraćajnice, biće definisani i svi elementi ovih mostova, koji su sastavni delovi trasa.

Za sada nije poznato kada će zvaničnici izneti plan, kao ni to kada će se krenuti sa pripremama i gradnjom, ali kada se planovi sprovedu u delo, Zrenjanin će nesumnjivo povratiti stari sjaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: