Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Stari nameštaj, dotrajala bela tehnika i ostalo: U Zrenjaninu organizovano odlaganje kabastog otpada

Završena je prolećna akcija iznošenja kabastog otpada JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin. Sve je bilo organizovano u saradnji sa gradskim mesnim zajednicam i u svakoj od njih, kontejneri zapremine 5 kubnih metara su bili postavljeni po dva dana, a ‘"Čistoća’" ih je praznila svakodnevno.

Izvor: Blic Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/StudioPortoSabbia
Foto: Shutterstock/StudioPortoSabbia

Najnovije vesti iz Zrenjanina čitajte ovde.

Ovo preduzeće je već u fenruaru i martu sprovelo prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su bila obuhvaćena 22 naseljena mesta.

Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta, tokom akcije, u proseku se odnosilo između 15-20 metara kubnih kabastog otpada u Zrenjaninu

Ovo preduzeće je već u fenruaru i martu sprovelo prolećnu akciju iznošenja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama, u okviru koje su bila obuhvaćena 22 naseljena mesta. Na gradsku deponiju iz naseljenih mesta, tokom akcije, u proseku se odnosilo između 15-20 metara kubnih kabastog otpada.

"Akcija je dosta dobro protekla, jer su se građani organizovali i na vreme bili upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri, kao i kada je koja mesna zajednica na programu za postavku istih. Što se tiče pravilnog odlaganja kabastog, komunalnog otpada, uglavnom je bilo ispoštovano, mada se na nekim lokacijama mogao primetiti kabasti otpad pored postavljenih kontejnera", kažu u zrenjaninskoj "Čistoći".

Cilj akcije bio je da se građani gradskih, mesnih zajednica oslobode starog nameštaja, dotrajale bele tehnike i šuta, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i da primerenim odlaganjem otpada iz domaćinstva spreče stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem, piše Blic.

Tokom akcije, na gradsku deponiju dnevno se odnosilo između 35-45 metara kubnih kabastog otpada.

"Što se tiče količine, evidentno je da raste iz godine u godinu, što je i za očekivati, jer je porasla i izgradnja novih stambenih objekata", kažu u ovom preduzeću.

Inače, Zrenjaninci mogu bez ikakvih troškova samostalno odložiti kabasti otpad na gradsku deponiju, svakog dana u periodu od 7-19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.