Na Sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu se tražilo više od 450 radnika FOTO

U sportskoj hali Zrenjanina, u organizaciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, danas je održan 25. sajam zapošljavanja, što je i prvi ovogodišnji sajam u Srednjobanatskom okrugu na kome je traženo 454 radnika.

Izvor: B92.net

Sreda, 17.05.2023.

15:51

Na Sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu se tražilo više od 450 radnika FOTO
Foto: Grad Zrenjanin

Traženi su različiti proizvodni profili, od prvog do sedmog stepena stručne spreme - prodavci, agenti prodaje, magacioneri, viljuškaristi, pekari, zidari, tesari, krojači, radnici obezbeđenja, operateri u proizvodnji, ekonomisti, mašinski inženjeri, defektolog, profesor nemačkog, diplomirani inženjer tehnologije i drugi, saopštava Grad Zrenjanin.

Kompanija Linglong tražila je 145 radnika, Lir 55 radnika, Tisa 50 radnika, dok je po 31 radnik tražen u kompanijama Drekslmajer i Mizan, a osobe sa invaliditetom zapošljavaju firme Mizan i Stil.

Vršilac dužnosti direktora NSZ filijale Zrenjanin Goran Tomović rekao je da su na prethodno realizovanim sajmovima (24 sajma održana su u Zrenjaninu, 4 u Žitištu i 5 u Novom Bečeju) bila tražena 6.203 radnika, a zaposlilo se 5.040 lica sa evidencije nezaposlenih.

"Očekujem da što više ljudi odavde ode zadovoljno, kako nezaposlenih lica, tako i poslodavaca. Prvi put na ovakvim sajmovima, dve firme traže lica sa invaliditetom. Imamo kompaniju iz Novog Sada, kompaniju iz Novog Pazara koja je otvorila pogon u Zrenjaninu i zapošljava 50 radnika. Samo na sajmovima održanim prošle godine zaposlilo se 460 lica sa naše evidencije, a realno je taj broj i veći", objašnjava Tomović i dodaje da ovakve manifestacije u filijali za zapošljavanje Zrenjanin predstavljaju najbolju mogućnost za susretanje i direktne kontakte između nezaposlenih i poslodavaca.

Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, istakavši da dosta toga govori i manji odziv zainteresovanih za traženje posla, u odnosu na neke sajmove ranijih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: