Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Koliko vredi Fabrika vode u Zrenjaninu?

Prvo poverilačko ročište u postupku stečaja nad preduzećem Fabrika vode u Zrenjaninu zakazano je u Privrednom sudu za petak, 29. april.

Izvor: Dnevnik Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/Marco Saracco
Foto: Shutterstock/Marco Saracco

Najnovije vesti iz Zrenjanina čitajte ovde.

Na ovom ročištu stečajna upravnica Dragica Arsić trebalo bi da podnese ekonomsko – finansijski izveštaj o položaju stečajnog dužnika, prenosi Dnevnik.

Od trenutka otvaranja stečaja najveći deo posla stečajnih organa, pre svih stečajne upravnice, sastojao se u pronalaženju poslovne dokumentacije Fabrike vode, s obzirom na to da se ona ne nalazi na adresi stečajnog dužnika.

Stečaj u Fabrici vode Zrenjanin otvoren je 22. marta na predlog zrenjaninskog JKP „Vodovod i kanalizacija“. Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj "Fabrika vode" duguje 14.087.319 dinara.

U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna prošle godine.

Kakvo je stvarno stanje odnosno ekonomsko – finansijski položaj Fabrike vode znaće se nakon održanog ročišta. Za sada, u izveštaju koji je Arsić podnela Privrednom sudu stoji da stečajni dužnik ima potraživanja od 8.787.491 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.