Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Dani piva u Zrenjaninu od 9. do 14. avgusta: Najavljeni novi sadržaji

"Dani piva" u Zrenjaninu biće održani od 9. do 14. avgusta na nekoliko lokacija u gradu, navedeno je na sajtu Grada.

Izvor: eKapija Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/NatashaFedorova
Ilustracija: Depositphotos/NatashaFedorova

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što će ove godine biti malo drugačiji program, na predlog turističkih radnika i ljudi koji su dugo godina uključeni organizaciju "Dana piva".

"Dane piva održavamo u novom terminu, a kako dobijam informaciju od saradnika vidim da smo pogodili tajming i pravo je vreme da sa tim ponudimo i nove sadržaje. Pre svega mislim na deo u Tiršovoj ulici gde ćemo imati deo oplemenjen banatskim motivima. U "Banatskom sokačetu" imaćemo i stara zanatska piva, kao i niz kulturnih, sportskih, edukativnih i zabavnih događaja na našim tradicionalnim lokacijama; Žitnom trgu, glavnom gradskom trgu i ostalim lokacijama u samom gradu.

"Verujem da će najviše interesovanja biti za koncert Zrenjaninske filharmonije što će biti pravi muzički spektakl u našem gradu - rekao je još gradonačelnik i podsetio da Zrenajninska filharmonija po prvi put ove godine ima koncertnu sezonu.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar je podsetio na dosadašnje koncerte koji su izazvali veliko interesovanje publike i za 37. Dane piva najavio dva koncerta.

"Veliko iznenađenje imaćemo 11. avgusta, kada će kao solista nastupiti Stefan Milenković. Koncert počinje u 21 čas, a dirigent će biti Mikica Jevtić. Što se tiče drugog koncerta, Amira Medunjanin je bila u Zrenjaninu sa svojim triom nekoliko puta u Kulturnom centru i pozorištu, a ovog puta prvi put sa Zrenjaninskom filharmonijom na Trgu slobode 14. u 22 sata. Svi koji su gledali film "Toma" će biti u prilici da budu svedoci tih numera i pesama, ali u njenom izvođenju, a tu su i pesme sa njenog poslednjeg albuma“, rekao je između ostalog Roman Bugar i izazio nadu da će publika uživati u, kako je rekao, odličnom i kvalitetnom programu, prenela je Ekapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.