Nastavljaju se radovi u Kragujevcu – kada će biti završen Vatrogasni dom?

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić najavio je da će danas, 25. marta, biti nastavljeni radovi na izgradnji novog objekta Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2023.

09:34

Nastavljaju se radovi u Kragujevcu – kada će biti završen Vatrogasni dom?
Foto: bh-2 / Shutterstock.com

Oni su zbog izmene projektne dokumentacije bili privremeno usporeni.

Kako je saopštio MUP, on je naglasio da će svi planirani rokovi biti ispoštovani i da će prva faza gradnje biti završena do kraja godine.

"Građevinske mašine spremne su da već od sutra budu angažovane na nastavku radova na izgradnji ovog objekta, nakon dodatnih geomehaničkih ispitivanja tla koja su ukazala na neophodnost izmene Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje koje je izradilo JP "Urbanizam” iz Kragujevca. Na lokaciji na kojoj će biti izgrađen moderan objekat od čak 2.700 metara kvadratnih", naglasio je Čaušić.

Objasnio je da će izgradnja nove zgrade, nakon 80 godina, doprineti znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u svim vanrednim događajima i u pružanju pomoći građanima.

Čaušić je dodao da će novi objekat omogućiti da dve vatrogasno-spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jednom mestu, jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog upravnog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: