Kragujevac: Nova vozila za tri ustanove socijalne zaštite

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić uručila je, danas u Kragujevcu, sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Ðeungom Lijem ključeve dva sanitetska i jednog putničkog vozila koje je ta država poklonila ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2022.

14:55

Kragujevac: Nova vozila za tri ustanove socijalne zaštite
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boraèka i socijalna pitanja

Nova vozila dobili su Zavod za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" iz Kragujevca, Dom za duševno obolela lica "1. oktobar" iz Starog Leca i Ustanova za smeštaj odraslih i starijih iz Dimitrovgrada, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Svečanosti povodom uručenja ključeva od vozila, koje je Vlada Republike Koreje donirala u okviru razvojne pomoći "ODA 2022", prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ministarka Kisić je, ovom prilikom u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu, izrazila uverenje da će nova vozila značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje ovih ustanova i pobošljati kvalitet života korisnika i kvalitet rada zaposlenih.

Kisić je istakla da zahvaljujući zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite ovaj sistem dobro funkcioniše, uprkos izazovima sa kojima se suočava i na tome im se zahvalila.

Kisić je podsetila da je jedan od glavnih prioriteta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poboljšanje uslova života građana koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite i unapređenje kvaliteta usluga u ustanovama u kojima oni borave.

"Hvala Republici Koreji na velikoj podršci koju nam je oduvek davala, što je od velikog značaja za nas. Sigurna sam da će saradnja između naših država u narednom periodu biti još bolja", navela je Kisić.

Ambasador Li je izrazio uverenje da će donirana vozila doprineti unapređenju kvaliteta života korisnika u tri ustanove socijalne zaštite.

Naglasio je da donacija vozila predstavlja produžetak saradnje Koreje i Srbije u prevazilaženju posledica pandemije kovid 19 i polazna tačka prijateljske saradnje u oblasti zdravlja i socijalne zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: