Obuka u jedinicama ABHO Vojske Srbije u Kruševcu

U kasarni „Car Lazar“ i na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je kolektivna obuka jedinice za obezbeđenje od nuklearnih i hemijskih udesa iz sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO), saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2022.

18:21

Obuka u jedinicama ABHO Vojske Srbije u Kruševcu
Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Navodi se da je reč o važnom segmentu obuke profesionalnog sastava koji se realizuje radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za izvršavanje zadataka protivnuklearnog i hemijskog obezbeđenja snaga Vojske Srbije u toku izvođenja operacija.

Specifični zadaci za koje je namenjen 246. bataljon ABHO nameću potrebu za stalnim osposobljavanjem i održavanjem visokog nivoa obučenosti pripadnika ove jedinice, kako bi oni bili spremni da brzo i efikasno reaguju kada god to okolnosti nalažu, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: