Za nestašicu šećera "kriva" zimnica?

Rafovi sa šećerom u prodavnicama u Leskovcu poslednjih dana su uglavnom prazni. Nadležni u Odeljenju tržišne inspekcije u Leskovcu ističu da su na terenu uočili ovaj problem, a pretpostavlja se da je jedan od razloga povećana tražnja ove namirnice zbog sezone pripremanja zimnice.

Izvor: tvzonaplus.rs

Subota, 27.08.2022.

14:06

Za nestašicu šećera
Ilustracija: Shutterstock/Cozine

Od početka godine tržišni inspektori su izvršili više od 50 kontrola privrednih subjekata koji se bave prodajom šećera, pri čemu su otkrili jedan slučaj nepoštovanja propisa definisanih Uredbom o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica, piše Tvzonaplus.

Prazni rafovi na kojima bi trebalo da se nalazi šećer, je slika koju kupci često zatiču u leskovačkim trgovinskim radnjama. U Leskovcu promet šećera kontroliše šest tržišnih inspektora.

Prilikom kontrola otktiven je samo jedan slučaj nepoštovanja propisa, koji se odnosio na zadržavanje određenih količina šećera u magacinu.

Dušan Stojanović, načelnik Odeljenja tržišne inspekcije Leskovac kaže da u ovom odeljenju ne raspolažu podacima o količinama šećera koje se dopreme u trgovinske radnje u Leskovcu. Stojanović je mišljenja da je pored sezone pripremanja zimnice, jedan od uzroka povećane tražnje ove namirnice psihološki efekat koji nestašica ima na potrošače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: